retour home
retour organisatie

Modeltekenen op vakantie in Italie

 

 

 
 

vanaf 27 september 2019

 

Volwassenen

Een hele week Kop en Model
in de straten van Italie

    De week moet een schilderfeestje zijn

licht en model . korte sessies

Kop en Model leren in Italie?
Waarom zou je daar in hemelsnaam voor naar Italie reizen?


Overal zijn cursussen modeltekenen.
Wat is er  dan zo speciaal aan schilderen in Nardo?
Ik kan zo drie belangrijke  redenen geven:


1
Om te beginnen het plaatsje zelf: 

Hilde Dankbaar, onze gastvrouw de organisator, raakt niet uitgepraat over de schoonheid van het plaatsje. De ligging, de sfeer, de fraaie straatjes, de zee die vlakbij ligt. De milde temperatuur… Dus Nardo in de laars van Italie  is heel bijzonder en dus een geweldige plek voor een nazomervakantie. 

In het lesprogramma zijn een aantal vrije dagen ingepland én er is gelegenheid om er nog een weekje aan vast te plakken, mét gebruik van schildermaterialen.

2
schilderen in ander licht heeft invloed op het tekenen. 

De schaduwen zijn feller, de vormen worden anders benadrukt.  Kijken met ander licht zet letterlijk een ander licht op uw tekenen. 

3
de methode haptisch tekenen

Reden nummer drie;   met excuses voor de onbescheidenheid, maar IK ben het die deze studieweek verzorgd.  Ik heb een heel eigen kijk om het tekenen van kop en model en ik heb daarvoor ook een eigen studieweg ontworpen. 
Ik noem het : haptisch tekenen.  Wat ik daar mee bedoel, leg ik die week graag uit.

Wat voor soort docent ben ik? 


Ik ben iemand die van een lolletje houdt,  die het vakantiegevoel wil vasthouden, maar ondertussen ben ik behoorlijk fanatiek in het aanleren van technieken en het delen van mijn technische kennis.
Ik wil namelijk graag dat je béter wordt van zo’n week.   

Qua teken en schilder techniek heb ik naast mij reguliere tekenstudies, een interne opleiding gevolgd bij de klassieke verffabriek Old Holland (Scheveningen)  en daarnaast heb ik ook materiaalcursussen gevolgd bij Royal Talens. Ik heb een certificaat voor het lesgeven in watervermengbare olieverf. Ook volgde ik zelf schilderinhoudelijk masterclasses bij Sam Drukker en daarnaast ben ik een aantal jaren gementord door Don Nederhand, beiden in de  setting voor professionele kunstenaars.

Wat voor soort schilder ben ik?

Ik ben een impressionistische schilder die schildert vanuit het licht. Niet vanuit de lijn, maar vanuit het (licht)vlak. Ik typeer mensen door eigen houding en gebaar. Ik

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor alle niveaus. Van beginners tot (licht) gevorderden.
Omdat ik mijn eigen methode heb, beginnen we met oefeningen die een nieuwe basis leggen.

Materiaal

Met wat voor materiaal gaan we werken?  Hilde Dankbaar zorgt voor basistekenmateriaal, olieverf en ondergronden. Wie met andere materialen wil werken: zelf meebrengen. 
Natuurlijk mag daar in de cursus mee gewerkt worden, maar  ik volg natuurlijk wel mijn lesprogrammering.  Tip: Acrylverf en aquarel drogen ontzettend snel en hebben invloed op het schilderen.   We zullen als het even kan in de open lucht werken.  Na de basislessen gaan we ons ook op straat begeven.  De mens in het ( straat) landschap.  En hé, zeg we zitten in Italie he!   Hoe hemels kun je het hebben?

omgaan met het felle licht in de straten

     
  MEER INFORMATIE : WWW.WORKSHOPHOLIDAYS.ORG  
   
   
   

  
     

Aanmelden

Inschrijven voor alle cursussen:
Sms naar 06 55 34 66 16 (geen whatsapp) of email via de contactpagina HIER


 
     
 

 


     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
VERANTWOORDING FOTO'S:
 
     
 
fotowerk mieke van zundert.