retour home
retour organisatie

 

 

 

 

 
 

 

 

Volwassenen

Een stapje hoger ' schilderen'
vanaf 29 september 2020 weer van start

De cursus

Deze cursus begint weer in september op dinsdagmorgen de 29e. Er wordt rekening behouden met Coronamaatregelen .

 

je eigen stapje hoger

Wie wil een eigen stapje hoger met tekenen en schilderen?

Dan kan bij een cursus in de Witte Raaf in Rucphen midden in een bosje waar ik vanaf september een cursus geven.

Wie ben ik?
ik ben beeldend kunstenaar,  maar ik ben ook een lesgever ‘van harte’. Al langer zocht ze naar een goede plek om weer een tekencursus te geven. Die heb ik kunnen vinden bij de Witte Raaf aan de rand van Rucphen.

De Witte Raaf is een inspirerende plek, die we waar dat kan, zeker laten inwerken op de lessen. Wat doe ik met licht? Hoe kijk ik naar een boom, wanneer is een bos een bos? Hoeveel kleuren groen en bruin zijn er? Zo maar wat vragen die we zouden kunnen beantwoorden tijdens de lessen. Het programma wordt een combinatie van het leren van technische tekentrucs (dus ook tekenen naar waarneming) afgewisseld met fantasievolle uitwerkingen in ‘andere’ teken en of schildertechnieken en opdrachten.

 

 

 

Van wanneer tot wanneer?

 

De cursus is vanaf 29 september om 10 uur tot half 1.
Vanwege de Corona situatie  zijn er een paar aanpassingen op de normale werkwijze.
De eerste lessen zijn in het najaar zoveel mogelijk buiten.  Het is een prachtige omgeving , met warme koffie vlak in de buurt, dus dat kan geen probleem zijn.
Wie verkouden is blijft thuis. Cursist kan de les  thuis volgen via Whats app of, wanneer iemand digitaal vaardig genoeg is,  met een Zoom verbinding of aanverwante.
Wanneer ik  geen les kan geven:   de groep kan toch terecht in het atelier en ik geef les op afstand.  Op deze manier hebben jullie toch de faliciteiten en de ‘ontmoeting’ .


De tussenliggende dinsdagen  wordt een huiswerkservice  aangeboden. 

Van 10 uur tot 11 uur kan men  werk ter bespreking aanbieden in de Whatsapp groep.
Ook is de laatste cursusdag een hele dag.
Kosten: 135 voor 7 lessen en 7 huiswerkmomenten, dus 14 leermomenten.
Basis tekenmateriaal is aanwezig evenals schetspapier en ezels. Duurder papiermateriaal kan tegen kostprijs worden aangeschaft.  Penselen en  waterbakjes zijn aanwezig. laatste les 2020 op 22 december. In januari is er in principe een vervolg op de cursus.


 

programma

Programmanajaar 2020:
Schilderen, met acrylverf, steeds met  voorbereidend  schetsen.   Ik geef een lijstje van het benodigde materiaal. Evt kan men ook gezamenlijk verf aanschaffen.   
Aan bod komen:  buitenschilderen, perspectief, modeltekenen en schilderen.  Een uitstap naar abstractie en mixed media staat ook op het programma.
In december een expositie met gemaakt werk uit de afgelopen lessen.
het programma is niet in beton gegoten. Dus wanneer de groep 'een andere kant uit wil' wordt gekeken wat er mogelijk is.
 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor beginners en (licht) gevorderden. De lessen sluiten altijd aan op het niveau van de cursisten, zodat iedereen zijn eigen stapje hoger gaat.  Maar voor fantasie heeft niemand ‘niveau’ nodig en de technieken zijn spelenderwijs aan te leren.  

Kosten:

Kosten: 135 euro. Materiaal aanschaffen in overleg. De cursus is inclusief basis tekenmateriaal, zoals ezels, penselen, schetspapier en houtskool . In de pauze is er koffie of thee verkrijgbaar.  

Aanmelden:

Aanmelden: via het contactformulier van de website, email: contact@miekevanzundert.eu sms (geen whatsapp) of telefoon: 06 5534 6616  

'huiswerk'


Huiswerk is natuurlijk niet verplicht, maar iedere les wordt er een verdiepingsopdracht gegeven. Daar kan in de tussenliggende week aan gewerkt worden, voor wie daar zin in heeft. . Ook dingen uit de les die niet zijn aangekomen of zijn weggezakt kunnen nog eens worden nagevraagd. Door dit in een groep te delen is dit waardevol voor iedereen. , via photoshop en andere methoden worden er aanwijzingen gegeven.


 
     

 

 

 


 
     
 

 


     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
VERANTWOORDING FOTO'S:
 
     
 
fotowerk mieke van zundert.