retour home
retour organisatie

 

 

 

 

 
 

 

 

Volwassenen

Korte cursus Bostekenen

(en schilderen)

De cursus


 

je eigen stapje hoger

Wie wil een eigen stapje hoger met tekenen en schilderen?

Dan kan bij een cursus in de Witte Raaf in Rucphen midden in een bosje waar ik vanaf september een cursus geven.

Wie ben ik?
ik ben beeldend kunstenaar,  maar ik ben ook een lesgever ‘van harte’. Al langer zocht ze naar een goede plek om weer een tekencursus te geven. Die heb ik kunnen vinden bij de Witte Raaf aan de rand van Rucphen.

De Witte Raaf is een inspirerende plek, die we waar dat kan, zeker laten inwerken op de lessen. Wat doe ik met licht? Hoe kijk ik naar een boom, wanneer is een bos een bos? Hoeveel kleuren groen en bruin zijn er? Zo maar wat vragen die we zouden kunnen beantwoorden tijdens de lessen. Het programma wordt een combinatie van het leren van technische tekentrucs (dus ook tekenen naar waarneming) afgewisseld met fantasievolle uitwerkingen in ‘andere’ teken en of schildertechnieken en opdrachten.

 

 

 

Van wanneer tot wanneer?

data:

25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni  en een vijfde afsluitingsdag in overleg met de witte Raaf en de cursisten.

Die geldt meteen als compensatie voor eventueel verplicht verzuim ivm klachten.

We gaan werken van 9.30 tot 12.30, dat is wat langer dan we gewend zijn.
 

programma

Korte cursus ‘bostekenen’  bij de Witte Raaf in Rucphen.   Vier dinsdagochtenden gaan we tekenen en schilderen in het bos op de locatie.  
Onderwerpen onder meer: kleuren  groen en bruin,  diepte in het boslandschap,   de vorm van een boom,  het licht in het bos. 

Uiteraard houden we ons aan de coronaregels. Maar doordat we buiten kunnen werken, zal het toch een ontspannen situatie zijn.  Wie echt  thuis moet blijven krijgt die dag  de  instructie via Whatsapp. 
Er is op het terrein voldoende mogelijkheid om , op afstand,   ook overdekt te werken, mocht het weer een keer niet meezitten.

 

Voor wie?

 

De lessen zijn geschikt voor alle niveaus.   In kleine groepen kan ik flexibel zijn in mijn begeleiding.  Iedereen kan een stap maken! Wonderen worden niet gegarandeerd, vooruitgang wel J. 


 

Kosten:

Kosten 100 euro inclusief koffie/thee basis tekenmateriaal ,  als potlood en houtskool en schetspapier. Zwaarder papier is tegen kostprijs verkrijgbaar.  Medegebruik van acryl verf kan in overleg.
Ander tekenmateriaal kunt u aanschaffen nav een lijstje.
 

Aanmelden:

Aanmelden: via het contactformulier van de website, email: contact@miekevanzundert.eu sms (ook whatsapp) of telefoon: 06 5534 6616  

 


Adres van de Witte Raaf: Dennenweg 15 in Rucphen.   

tegen die tijd krijgt u een route beschrijving ivm omleidingen


 
     

 

 

 


 
     
 

 


     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
 
 
     
 
fotowerk mieke van zundert.