Achtma-al Art /Mieke van Zundert

Pastoor de Bakkerstraat 29a, 4885 AL Achtmaal (gemeente Zundert) 06 5534 6616
 

De Slimste Mens en de Kabouters

In deze nieuwsbrief:


*Ik ga Kabouterland illustreren!

*Geselecteerd voor internationale expo in Munchen

*De Slimste Mens in galerie Mignon, Wijk bij Duurstede

*Expositie in Bedevaartskerk in Briele

*Schilderfestival Noordwijk

*Op de menukaart van Den Soete Inval

*Vaste exposities

*Cursussen volgend seizoen


maarten van rossem, maarten van rossum

Zoveel nieuws... waar te beginnen?

De Slimste Mens bij Galerie Mignon

Op dit moment tot en met eind juli exposeer ik met mijn millefeuille-plastieken in Galerie Mignon , Peperstraat 52 A in Wijk bij Duurstede. Pronkstuk daar is mijn statuurportret van Neerlands slimste en meest kritische inwoner.  Maar ook de groep danseresjes zal mening hart bekoren. Galerie Mignon is geopend op iedere zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.30 uur.

Nieuw: illustreren

Kabouterland

We hoefden er niet lang over na te denken, Inez van der Linden en ik. Ik zou haar serie kabouterverhalen 'Kabouterland' gaan illustreren. Per slot van rekening had ik haar man Rick (ja die, van Ekseption) ook al eens geportretteerd. Ze kende dus mijn stijl. Het was wel kort dag, maar het resultaat ligt zaterdag 2 juli in de boekwinkels. Kabouter Bell en consorte worden die dag gepresenteerd in Bilthovense boekhandel om 14.00 uur. Later meer.

kabouter bell uit Kabouterland van Inez van der Linden illustraties Mieke van Zundert
 

Nieuw werk in het atelier

Veel nieuw werk is de laatste tijd onstaan in het atelier: Zo ben ik bezig met een serie 'communicanten'. Maar ook stillevens, caféschilderijen, receptieschilderijen en absurde werkjes kwamen uit mijn handen.

www.receptieschilderen.nl


Selectie voor expositie In Munchen

Frans Dam naar Duitsland

Hij hield niet van reizen, maar nu gaat Frans Dam alsnog naar Duitsland. Een van de portretten die ik maakte van hem is geselecteerd voor de internationale groeps expositie 'Porträtten' in Munchen, die opent op 18 november. Deelnemers komen van over de hele wereld. De expositie duurt tot 18 januari 2017.

 

Menukaart Soete Inval

In eetcafe Den Soete Inval in Zundert staan mijn schilderijen van stillevens, gedekte tafels en cafeschilderijen centraal in de menukaart. Een bijzondere samenwerking tussen gezelligheid en schilderkunst.

den soete inval

Piëta

Veel minder luchtig: Vrijdag 1 juli opent een groeps expositie getiteld 'Kruisweg' in de Bedevaartskerk in Brielle, waar mijn ‘moderne Pieta’ al worden geëxposeerd. Dit aangrijpende werk gaat over de directe gevolgen van een aanslag. De expo duurt tot 31 augustus.  Er zijn rondleidingen.

modern pieta
 
Verder op de agenda
 

Exposities

In de Kloosterhof en Den Ambarg in Etten Leur zijn hangen overzichts exposities van mijn werk van 2005 tot nu toe.

Schilderfestival Noordwijk

Maandag 20 juni vertrek ik al weer voor de 14e keer naar Noordwijk voor de moeder aller schilderfestivals. In en om de vernieuwde strandtent De Zeester aan de Astrid Boulevard is zeven dagen lang te zien hoe tientallen schilders verse kunst vervaardigen.

Cursussen volgend seizoen

Heel veel nieuwe cursussen vanaf september. 'Vormen voor Kinderen' bij Beeldend Centrum, Kinderatelier in Achtmaal, teken-schildercursus voor volwassenen op dinsdagmorgen in Achtmaal, Portet en model-tekenen in de Nobelaer op dinsdagavond, tekentechnieken  en olieverfschilderen ( Cobra) op woensdagmorgen  in de Nobelaer.

Receptieschilderen

De afgelopen maanden hard gewerkt aan opdrachten, onder meer voor bruilofstschilderijen. Zie wat dat betreft: www.receptieschilder.nl

 
 

 

voor afmeldingen van deze sporadische nieuwsbrief: www.miekevanzundert.eu, button contact.