Kunstnieuws
Mieke van Zundert

In deze nieuwsbrief:

 

Plein Air schilderen in Domburg
Portret, nr II Les Grandes Dames
Nieuwe Galerie in Lochem
Expositie 'Geel' in Hulst
Woonbeurs Groningen
Expo in en rond Kapelle Zeeland
Zundert, kijkpunt in Etalage

 
 
Mieke naar Zeeland Een paar daagjes Domburg

 

Koud was het, en guur, eind januari. Maar altijd is Domburg prachtig. Als het stormt net zo goed als wanneer de harde winterzon alles een extra dimensie geeft. Plein Air schilderen in Walchers licht is dan een uitdaging. Maar ook dankbaar om te doen.

Als je daarnaast nog mag verblijven in het logeerhuisje van mevrouw Vaandrager dan zijn het helemaal boeiende dagen. In Domburg spreekt men waarschijnlijk van  dé mevrouw Vaandrager. Een vrouw van karakter. Een vrouw om tegenop te kijken.

 

stormzichtvanaf de duinen
stormzicht vanaf de duinen, januari 2008


Klik hier voor meer werken uit Domburg even

Een portret:

Serie: Les Grandes Dames no II

Lochem
Nieuwe galerie


Op 3 februari opende er in Lochem een prachtige nieuwe kunsthandel/galerie: De Drieluik. Achterstraat 6, 7241 AW Lochem
Anne van Ettekoven, de galeriehoudster,  pakte de zaken groots aan en huurde de belendende kerk en het  voormalige gemeentehuis af om alle gasten van de opening te kunnen herbergen en om alle kunstwerken van haar kunstenaars ‘in stock’ te kunnen presenteren. Het werk van Mieke werd gepresenteerd in de vergaderzaal van het gemeentehuis.
Bij de opening maakte Mieke een adhoc schilderij van de optredende harpist Ken Parsons in de kerk.

Galerie De Drieluik heeft, naast de werken van Mieke van Zundert ook werken van  Henk Helmantel, Laetitia de Haas, Monique van Gulik, Pieter Knorr, Therese Reitsma de Boer en Jean Marianne Bremers
'Geel'
 

Uitgenodigd door Linda Schot uit Hulst exposeert een groep kunstenaars bij de expositie Yellow Experience in  Post Art, het voormalige postkantoor aan de Minderbroedersstraat 3 te Hulst. De opening is vrijdag 22 februari om 20.00 uur
Behalve Linda exposeren P.J. Bruyniks, Mieke van Zundert, Herman Thielens, Martijn Kips, Sjaak Jasperse, Ina Marcus, Sasja Bork, Annie de Smet, Chantal Legierse, Margareta van Acker, Peter Verdurmen, Vera Schleibach, Tonnie Hermans, Karin Koster en Rick Lambert hun werken geïnspireerd op het thema Geel.

Ook Mieke heeft een aantal werken ingeleverd. “geel” kan men op diverse manieren benaderen. Als kleur naast of tegenover  andere kleuren, als signaalkleur, als functionele kleur, het effect van geel licht, de gouden gloed van geel.

gele lucht, onderdeel van expo geel

gele lucht, 
9x 30/30, assembleerd op passepartoutdoek
van 120/100, acryl op canvas.

De rest van de gele inzending vindt u Hier

Agenda
 
 
Groningen

Mieke van Zundert heeft een stand op woningbeurs  Wonen & Co in de Martini Plaza in Groningen. Van donderdag 13 tot en met zondag 16 maart presenteert ze daar haar schilderijen. Daarnaast biedt ze in korte modelzittingen portretschilderingen aan. De openingstijden van de beurs zijn donderdag en vrijdag van 14.00 tot 22.00 uur , zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

En dan:
weer terug naar Zeeland

Van 14 april tot en met 9 mei exposeert Mieke van Zundert in het gemeentehuis van Kapelle. In de weken daarvoor legt ze beelden van de omgeving van Kapelle vast. In het gemeentehuis komt dus veel ‘vers werk’ te hangen.

Wat gebeurt er ondertussen in Zundert?

De babykledingzaak van Gommers in de Molenstraat was een begrip in Zundert. Na 43 jaar stopte de winkel en er kwam een etalage leeg. In goede samenspraak met de familie mag Mieke van Zundert deze etalage een jaartje gebruiken als extra kijkpunt in de Molenstraat. De eerste mini-expo heeft daarom als thema ‘moeder en kind’. Daarnaast hangt haar werk standaard in haar eigen expositieruimte aan de Grote Heistraat 39, 4884 JA in Wernhout. ( 2 kilometer voorbij V V Wernhout). U bent altijd welkom. In het algemeen geldt: Bord buiten, Mieke binnen.

etalage

Tot zover deze Kunstnieuwsbrief


Met vriendelijk groeten

Mieke van Zundert
(Mieke van den Heijkant van der Velde)
Atelier: Grote Heistraat 39, 4881 XV Zundert 06 55 34 66 16

www.miekevanzundert.eu

Dank voor uw interesse,
Wilt u de desondanks deze brief niet echt meer ontvangen,Klik dan Hier en stuur even een mailtje. U wordt dan van de verzendlijst afgehaald.