Zomernieuwsbrief Mieke van Zundert

dongen

Burgemeesters
in de maak


De collectie burgemeesters portretten groeit gestaag. Onlangs ben ik aan de slag gegaan met de portretten van de burgemeesters van Dongen en Geertruidenberg. Twee verschillende vrouwen, twee verschillende portretten. Boeiend blijft het, deze serie ‘machtshebbers’.  Ook toegevoegd aan de burgemeesters galerij: het portret van ‘Beatrix’ aangezien ook zij burgemeester is, van Madurodam

  naar het project:

Iris

Je kan me toch niet pakken, zei ze. Ik vind van wel :)
 

Open Plein Air Cadzand
met Leida Blom

  Kom dachten we, Willem Behr van Galerie Ouverture en ik, toen we praatten over de mogelijkheden van de omgeving van Cadzand, laten we hier ook eens iets met plein air gaan doen.
En zo onstond het plan voor een Cadzand Open Plein Air. Samen met Leida Blom ga ik van 29 juli tot en met 4 augustus naar Cadzand om te schilderen in en om de galerie aan de Boulevard de Wielingen, 45 06 AH in Cadzand Bad. Recht aan het strand dus.  We verzamelen liefst nog meer schilders om ons heen. Gemaakt werk wordt rechtstreeks geëxposeerd in de galerie. Ook Willem schildert mee. Wie nog meer wil aansluiten kan zich melden via mij of de mail van de galerie: info@de-ouverture.nl.
 
   

Oproep:

 

Er zijn er velen van ons. Opvallend veel kunstenaars heten Mieke. Mieke’s zijn bijna altijd vrouwen uit de jaren vijftig, soms wat vroeger, soms wat later. Dat zegt iets, over de manier waarop we in het leven staan ,over  onze kunst, over onze keuzes en technieken.  Ik vind dat het tijd wordt, dat de Mieke, Mieks, Miekies s zich verenigen  en hun kunst presenteren. Survend op het net kom ik steeds meer namen tegen in allerlei verschillende disciplins. Maar het is juist die diversiteit die belooft dat dit een heel mooi evenement kan worden.
Dus:
Doe je mee aan de manifestatie  Mieke 1.0  ?
www.mieke1punt0.nl

   
   
voor opmerkingen of afmeldingen:

Mieke ‘van Zundert’
Atelier: KleinZundertseweg 58-bij
4882 BH, Klein Zundert
0031 (6) 55 34 66 16
www.miekevanzundert.eu

miekevanzundert@hetnet.nl