naar de website

Mieke van Zundert,
A tot Z kunstnieuws

 

 

Ik had mijzelf een vrij jaar zonder grote projecten beloofd,
immers het inrichten van een nieuw atelier heeft al genoeg energie gevraagd.
Maar Nee, ik kan het toch niet laten, al die leuke projecten en evenementen die voorbijkomen…..
En mocht u zich zorgen maken, het gaat goed met mij hoor!

     

A

De A is van Apeldoorn
De A is Van Apeldoorn, Kik, Kunst in de Korenstraat, een aprilproject in de binnenstad,, samen met een heleboel lieve collega’s. Op de afsluitende dag maakte ik er, in de stromende regen, een opzet voor een aardbeienmaaltijd. Later maakte ik het werk af, het staat straks natuurlijk ook centraal op de aardbeienfeesten in Zundert. (zie Z)

 

 
mieke van zundert, schilderde een aardbeienmaaltijd
   
Aardbeienmaal, Ara acryl en Old Holland Masters acryl, 120/100
D
De D is van Domburg
De D is van Domburg in mei, drie dagen aan zee, waarvan de eerste dag aan herfstige tijden deed denken. De tweede dag schilderde ik in het centrum, waar ik dankbaar tegen de organisatie van de jaarlijkse Schilderweek aanleunde. Wellicht solliciteer ik weer eens naar een plekje daar. De derde dag was een stranddag zoals ze hoort te zijn.
   
   
Olie op doek, 18-60cm
L
De L is van Lochem
De L is van Lochem, daar is van donderdag 3 juni tot en met zondag 6 juni de Art Fair in de grote kerk van Lochem, georganiseerd door Kunsthandel de Drieluik. Deze kunsthandel gaf mij ook de opdracht voor een portret van de heer Hennie van der Most, als dank voor het feit dat hij deze beurs op passende wijze komt openen.
     
N
De N is van Noordwijk
De N is van Noordwijk, van 21 tot en met 27 juni, is daar het jaarlijkse Schildersfestival. Een week lang schilderbeesten met een heleboel kunstvrienden, veel leren, veel presteren, grenzen verzetten en hopelijk het een en ander verkopen bij de voortdurende VerseKunstVerkoop. 
     
R
De R is van Rijsbergen
De R is van Rijsbergen. Tot en met 30 mei exposereer ik daar in het kleine museum de Weeghrijse met een selectie uit het boek Tweede van Zundert en wat andere portretten. Het boek is nu ook daar te koop, en een deel van de opbrengst gaat dan naar de Weeghrijse. Verder hangt er het project van 'Mecenas' Gerard Kuypers, dat ik in opdracht van de stichting maakte.
   
 
    Gerard Kuypers,
80/60,olieverf op linnen
Hennie van der Most,
80/60, olieverf op linnen
W
De W is van West Brabant
De W is van West Brabant, het CBK West Brabant  organiseeert het project Paste Up, waarin landschappen in zwart wit, in het Westbrabantse landschap worden geplaatst.
   
   
Old Holland Masters Acryl, 140/100 cm
Z
De Z is van Zundert

De Z is van Zundert, en daar eindigen we mee, omdat daar het meeste over te vertellen is. Aanstaande tweede Pinksterdag is er de eerste open atelier route in het geboortedorp van Van Gogh. Twintig kilometer kunst. De route start bij het Cultuurcentrum in de Molenstraat. Ik zit zo’n beetje aan het eind van de route.

Komt er u er die dag niet toe, om bij mij langs te komen; ik ben praktisch iedere middag in mijn atelier te vinden en als het bord buiten staat, is de deur open.
In het atelier werk ik aan portretopdrachen, maar de laatste tijd ook heel veel aan STILLEVENS, omdat ik in dat prachtige licht daar steeds een goede opstelling kan maken met onder meer het serviesgoed dat ik heb verzameld.

Alleen op 12 en 13 juni, dan ben ik te vinden op de kunstmarkt van de Aardbeienfeesten op het pleintje rondom het Van Goghbeeld.

     
     
 

 

Dank voor uw interesse,
Wilt u de desondanks deze brief niet echt meer ontvangen, klik dan Hier en stuur even een mailtje.
U wordt dan van de verzendlijst afgehaald.

Met vriendelijk groeten

Mieke van Zundert
(Mieke van den Heijkant van der Velde)
06 55 34 66 16
www.miekevanzundert.eu
Atelieradres: AchtenVijftigBij
KleinZundertseweg 58-Bij
4882 bh Klein Zundert

een vorige nieuwsbrief nog eens nalezen?
klik hier

naar de website: