Nieuwsbrief Juni 2007

 

Nog eentje dan, op het keren van de zomer..

Domburg was een enorme ervaring. Ondanks het slechte weer van de eerste dagen.  Samen met Rem de Boer wist ik me goed te vermaken in het Badhotelatelier. Naar mate de week vorderde groeide de inspiratie. En weer bleek een week tekort. Dus ook in de ‘dagen na Domburg’ bleef die inspiratie en de productie.  Wat een feest om als schilder zo gefêteerd te worden. Wat mij betreft: volgend jaar weer.
De volledige serie ‘Domburgwerken’ staat op www.miekevanzundert.hyves.nl

kastanje bij het badhotel

De expositie ‘ In het licht van Walcheren 2007’ is nog t/m 26 juni gratis te zien  in ‘de Duingalerie’  aan de Badhuisweg in Domburg.
Vanaf 18 juli t/m 8 september 2007 in de Grote Kerk (Oudestraat 26) te Veere 14.00-17.00 uur,  enkele ‘highlights’ in galerie 'Noorderlicht' (Noordstraat 13) te Domburg
Op zaterdag 8 september 2007 om 17.00 uur is er een veiling in de Grote Kerk te Veere.

 

 

Verder zomers nieuws

Noordwijk
De volgende zomerhalte is Noordwijk. Van 18 juni tot en met 24 juni is het daar weer schilderfeest.  Er is onder de deelnemers een absoluut verbod tot regendansen uitgegaan. We hopen op zand, zee, zon in willekeurige volgorde, maar liefst in gelijke mate opgediend.  Ben ook erg benieuwd naar de nieuwe opzet, met de begeleiding van Juriaan van Hall. Mijn zelfportret voor de eerste presentatie staat in ieder geval al klaar. Heb er zin in!

zelfportret met haarborstel

 

Witte Kasteel
Direct op Noordwijk volgen nog twee projecten. Zeven kunstenaars uit alle windstreken van de wereld, Anna Barwinska, Annick Collet, Brygida Dunaj, Helene Khoury, Michal Lukasiewicz,  Koen  Pattyn en Mieke van Zundert, exposeren in Galerij Rivierenhof,de linkervleugel van het Witte Kasteel, Turnhoutsebaan 232, 2100 Deurne bij Antwerpen ( België). De expo is van 27 juni tot 15 juli, geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 19.00 uur.

seven at the river

l'Art est un Canard, maak dat maar een waar!
En tegelijkertijd…. Is het dus Woerdstock…een kunstmanifestatie op een kunstmatig eiland midden in Woerden. We zullen de wereld eens laten vergeten dat dit ooit een defensieplek was.
En ook Woerdstock opent op woensdag 27 juni, om 16.00 uur. Woerdstock duurt tot en met 7 juni.
Ik liet me voor deze manifestatie inspireren door ‘Woerden’ en heb een Woerdwand voorbereid.
Verder ga ik er werken aan mijn ‘moment’loket. Tekenend en schilderend verzamel ik portretten van mensen. Deze toevallige voorbijgangers vraag ik om een moment formulier in te vullen. Alleen een weerslag van ‘DAT’ moment wil ik vastleggen.l ‘Art est un Canard is het thema van Woerden. Ga ik dat ook waarmaken?

woerdwand

Meer informatie over het momentloket op : www.woerdstock.nl

Bloemen aan de Grens

En dan….. een maandje rust om me daarna te wijden aan de organisatie van het enige echte Zundertse Schilderfestival.
Doe mee: schilderfestivalzundert

 

En ook daarna staat het leven weer bol van de plannen. Later dus weer meer. Ik wens iedereen een geweldige zomer.

 

Mieke van Zundert

 

Terug van weggeweest: het schilderfestival in Zundert. Dit jaar met als titel: Blóemen aan de Grens want in samenwerking met het Bloemencorso.

Datum: 29 augustus t/m 3 september.

gifje schilderfestival


 

 

Tot zover deze nieuwsbrief

 

Met vriendelijk groeten

Mieke van Zundert
(Mieke van den Heijkant van der Velde)
Atelier: Grote Heistraat 39, 4881 XV Zundert 06 55 34 66 16

http://www.miekevanzundert.nl of www.achter39.nl

D