Nieuwsbrief Mieke van Zundert

Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van kunstzaken en andere ontwikkelingen in het kunstenaarsleven van Mieke van Zundert.

Mijn website http://www.miekevanzundert.nl is aangevuld met een selectie van nieuw werk. Werk o.a. geschilderd op lokatie aan de stranden van Domburg, Noordwijk en Katwijk of in de straten van Amsterdam, Breda, Zundert en Katwijk.
Ook nieuwe aanvullingen van o.m. de serie ‘Rondkijken’ staan online.
Klik HIER om naar dit nieuwe werk te gaan.

kerkje katwijk in de regen

SCENE

Action painting

Corneille is een gunstige uitzondering, maar de meeste kunstenaars zijn toch overleden, alvorens hun werk op beschuitdozen en koekblikken wordt geplaatst.
Ik ben echter gevraagd om een serie illustraties te ontwerpen voor een set luxe wafelblikken die vanaf juni onder meer bij de Actionwinkels verkrijgbaar is.
Vijftigduizend zijn er gedrukt, en in het najaar wordt nog eens een dergelijke zending verwacht.
Ter gelegenheid van dit heugelijke feit heb ik een kleine ‘action’ bedacht:
Stuur me een mailtje met de naam van de Master die op de blauwe koektrommel staat en beschrijf de drie aanwijzingen die naar zijn werk verwijzen.
De eerste vijf inzenders kunnen een complete gesigneerde serie koektrommels (met inhoud van luxe wafels)  komen ophalen in de exporuimte Achter39, aan de Grote Heistraat 39, 4884 JA in Wernhout.

Ga rechtstreeks naar de pagina met ontwerpen

drie kunstblikken van Mieke van Zundert

Agenda

Het internationale pharmaceutische concern UCB Pharma brengt een agenda uit als service voor artsen. Deze agenda wordt al jaren opgeluisterd met kunst van diverse kunstenaars. Dit jaar is de eer aan mij te beurt gevallen om schilderijen te mogen leveren.
Het betreft zes schilderijen van sporters en sporten die ik schilderde voor eerdere projecten en zes nieuw sportschilderijen in opdracht. Deze laatste zes zijn door UCB Pharma aangeschaft.
De agenda wordt in een oplage van 3500 exemplaren verspreid onder huisartsen, specialisten en overige gespecialiseerde werkers in de gezondheidszorg.
Naar de agenda pagina

 

klik hier om naar de agenda pagina te gaan

 

 

Zelfportretten

'Ten voeten uit'

Expositie van 28 pluriforme en levensgrote zelfportretten van levende Nederlandse kunstenaars.
Plaats en datum: Het Koetshuis, Mensingeweg 3 te Roden van 13 t/m 29 oktober 2006.
Organisatie: VERKUNO( http://www.verkuno.nl/lopza.htm).
VERKUNO is de actieve vereniging van professionele Beeldende Kunstenaars en Vormgevers in de gemeente Noordenveld in Groningen.
In dit project van nationale betekenis stelt VERKUNO zich de vraag hoe professionele beeldende kunstenaars in 2006 gezien willen worden door zichzelf in het oog van de samenleving en van de toekomst. Voor de eenheid in de expositie is gekozen voor staand formaat, minimaal 150 cm en maximaal 200 cm hoog. In geval van ruimtelijke werk maximaal 150 cm breed en diep.
 Tijdens de opening van de tentoonstelling op 13-10-2006 zal Cornel Bierens (kunstcriticus NRC/H) een algemene inleiding houden en tevens alle werkstukken op de tentoonstelling bij wijze van een “openbare les” becommentariëren. Zijn teksten worden integraal opgenomen in de kort na de opening uit te brengen catalogus en zijn tot dat tijdstip in een hand-out op de expositie verkrijgbaar.
Aan het project doen beeldende kunstenaars mee uit het gehele land. Twintig daarvan zullen 2-dimensionaal werk aanleveren en de overigen ruimtelijk werk.

De deelnemers zijn: Dominique Ampe, Breda, Noord-Brabant, Peter van Ark, Amsterdam, Noord-Holland, Wim Bakker,  Wilhelminadorp,  Zeeland, Jelly van den Bosch,  Roden,  Drenthe, Ad Breedveld,  Veenhuizen,  Drenthe, Charles Henri,  Meppel, Drenthe, Frans Commelin, Groningen, Groningen, Ans Courtier Norg, Drenthe, Marleen van Engelen, Veenhuizen, Drenthe, Helma Finze, Gasteren,  Drenthe, Thea Hoek,  Roden,  Drenthe, Aline Jansma,  Rotterdam,  Zuid-Holland, Marijke de Jong,  Groningen,  Groningen, Anne Kerstens, Steenwijk, Overijssel, Rianne Kooijman,  Peize,  Drenthe, Katinka Krijgsman,
Egmond a/d Hoef, Noord-Holland, Ger Kuijlenburg,  Nieuw Roden,  Drenthe, Sonja Leutholff, Steenbergen, Drenthe , Joukje Pees,  Groningen,  Groningen, Peter Propstra,  Groningen,  Groningen, Marjatta Ranta Iso,  Winsum, Groningen, Suzanne Scholten,  Maastricht,  Limburg, Lonia Schölvinck, Norg, Drenthe,Mieke van Zundert,  Zundert,  Noord Brabant.

 

Tot zover deze nieuwsbrief

 

Met vriendelijk groeten

Mieke van Zundert
(Mieke van den Heijkant van der Velde)
Atelier: Grote Heistraat 39, 4881 XV Zundert 06 55 34 66 16