perspagina

een kleine greep uit de krantenberichten waarin mijn werk wordt genoemd...

 

mea vulva

mea vulva een van de vele berichten

Reynaert in Hulst:

http://www.pzc.nl/algemeen/cultuur/4025772/Post-Art-toont-aard-Reynaert.ece

 

Persbericht 23-8-2008

Zundert heeft er een wegwijzer bij.

Vanaf de rotonde aan de Bredase weg wijst een behulpzaam geel bordje aan dat Woerdes op slecht 95 kilometer ligt.
Woerdes, afgeleid van Lourdes, is een tijdelijk bedevaartsoord in Woerden.
Vijftien kunstenaars uit het hele land komen daar tien dagen lang, van 6 tot en met 14 september bij elkaar om en een wereld te herscheppen en het wonder van Woerdes  te doen ontstaan. Mieke van Zundert is een van die vijftien kunstenaars.

Zaterdag 6 september sluiten de kunstenaars zich ceremonieel op in het defensie eiland in Woerden. Vrijdag 12 september gaan de deuren weer open, dan kan het publiek tot en met zondag 14 september terecht in een ‘pretpark voor de zintuigen’. 

Mieke is, net als de andere kunstenaars,al een tijdje bezig om haar deelproject voor te bereiden.  Ze maakt hiervoor relikwieën, herinneringen, gedachtenisdingen, kleine voorwerpen die een verhaal in zich hebben worden geschilderd op kleine doekjes en die krijgen daardoor een andere status. Een andere brabander,  Pimm van Mourik (Uden) maakt magische mirakels , een combinatie van beweging en magnetisme. De verwondering van krachten die in de natuur aanwezig maar onzichtbaar zijn.
Zijn  uitdaging ligt in het zichtbaar maken van deze onzichtbare krachten.

De deelnemende kunstenaars waren verplicht zich te commiteren voor de volledige periode van tien dagen en het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, voor Mieke dispensatie kreeg om het bloemencorso in Zundert bij te wonen. Ze kreeg slechts toestemming omdat ze zich verplicht heeft tijdens het bloemencorso relikwieën te verzamelen en bedevaartsgangers te ronselen

 

De overige kunstenaars:
Ellen van Putten creëert eigentijdse Boxen van Pandora en wil als Wonder van Woerdes alle rampspoed en onheil terugstoppen in de honderden boxen. De doosjes worden gerubriceerd, voorzien van pakbon, barcode en artikelnummer. Ze krijgen allen het predicaat: Dangerous. Kunnen de bezoekers hun nieuwsgierigheid wél bedwingen en de pakjes ongeopend laten?

Rosa Verloop, toont een wonderlab. De kenmerken van het surrealisme passen zeer zeker bij haar: het toeval, de liefde, het verwonderlijke, de waanzin, de humor, soms opgeborgen in weckpotten.
In haar laboratorium kunt u voelen, kijken en verwonderen.
 PJ Bruyniks, werkt rond de zaligverklaring van werk,  Jean Paul Opperman verzamelt dromen,  Shirley Houtsma heeft een stiltekamer, Sasja Bork werkt aan het laatste afvalmaal, Ferrie aka Differentieel, maakt geluidsprojecten, audio-belevenissen ofwel ooravonturen. Robert Roelink, bouwt een verstilde rivier die overgaat naar zijn installatie ijstijd,  geluid, verstilling, beweging, geur, vervreemding en project zijn de inhoudelijke woorden waar hij mee verwondert. Karin de Visser weeft een internet web, Jaap Jan Kant  toont de verdraaide werkelijkheid. Mike zorgt voor een open podium en communikastje. Wie iets te melden heeft, kan zich melden. Ook vanuit Zundert.
Erik Sok tenslotte houdt de wereld compleet voor de gek, door het scheppen van hele nieuwe insecten, zo is daar het euthaantje, de grootvoetbevruchter, de zwamwortel en verder heeft hij in het wij(wei)water van Woerdes een goede bacterie gevonden.

Woerdes is een kunstmanifestatie vanuit de stichting Ennukunst. Deze stichting is in 2005 opgericht toen een aantal kunstenaars elkaar ontmoetten op een internetforum en van daaruit een kunstmanifestatie gingen voorbereiden. Toen de kunstenaars elkaar de eerste keer ontmoeten, hadden de meesten elkaar nooit in levende lijve gezien. Om onnaspeurlijke redenen blijven de kunstmanifestaties voortdurend in Woerden gesitueerd.  Vorig jaar, 2007,  maakte de groep ‘Woerdstock’ Dit jaar is dat dus het Wonder van Woerdes.

Praktische info:

Internetinformatie: http://www.ennukunst.nl/info-woerdes/, een voorbeeld van enkele relikwieën is te vinden op: www.miekevanzundert.eu/relikwie.html

Er is voldoende parkeergelegenheid,
Openbaarvervoer, trein en bus,  stopt naast de poorten, 
 
Wonder van Woerdes toegang: € 2.50
Kinderen (12), 65+ en museumjaarkaarthouders: € 1.50
Gezinskorting
Geopend: vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september,
van 10 tot 22 uur,
Defensie eiland,
3441XB Wilhelminaweg 1-95
 Woerden

 

 

Voor de redactie:

Algemeen perscontact:
PJ Bruyniks, tel.nr.:  020-6246223, e-mail: woerdes@pjbruyniks.nl

Voor het project van Mieke
06 55 34 66 16 /  06 20212970

 
 
woerdes, woerden, relikwieen, mieke van zundert,
woerdes, woerden, relikwieen, mieke van zundert,
woerdes, woerden, relikwieen, mieke van zundert,
 

Persbericht:8-2008

De wereld is wonderlijk, vinden de veertien kunstenaars die het defensie eiland in Woerden half september gaan omtoveren tot een bedevaartsoord. De wereld is wonderlijk, omdat ze er wonderen in zien, maar ook omdat de kunstenaars misschien wonderen doen ontstaan. Mieke van Zundert is één van die kunstenaars. Woensdagmorgen 27 augustus staat ze op de markt in Woerden om relikwieën in ontvangst te nemen of te fotograferen, zodat ze daar kleine kunstwerken van kan maken.

De relikwieën die ze bedoelt zijn ‘gedachtenisdingen’, vaak doodgewone voorwerpen die de herinnering naar een dag, een moment, een persoon, een diploma, een strijd, een liefde, weer te binnen brengen. 
Een van de relikwieën die ze al heeft geschilderd is een Mariabeeldje van Herman Finkers. Voor een ander kunstproject ontmoette ze deze cabaratier en in zijn kleedkamer zag ze dat beeldje staan. Omdat het belangrijk voor hem leek, fotografeerde ze het, en juist dit ornamentje deed bij haar het idee de vorm van het relikwiëenproject ontstaan.

Aan diverse prominente en niet-prominente Woerdenaren zijn al uitnodigingen uitgegaan om een ‘ding’ aan te leveren. Maar iedereen uit Woerden en omgeving is welkom op woensdag 27 augustus langs te komen. Als het even kan ‘leent’ Mieke van Zundert het relikwie, ( waarvoor dan uiteraard een ontvangstbevestiging wordt gegeven)  en anders wordt het zo goed mogelijk ter plaatse gefotografeerd. Natuurlijk is Mieke van Zundert  ook geinteresseerd in het verhaal achter dat relikwie.
Wie op 27 augustus niet aanwezig kan zijn, kan evt contact opnemen via de email miekevanzundert@hetnet.nl of bij Ineke Smienk
Standerd molen 2
3481 ag Harmelen,    
0348  44 1357 
Het wonder van Woerdes, bedevaartsoord en pretpark voor de zintuigen is geopend op 12, 13 en 14 september. Dan worden ook de relikwiën ten toon gesteld.

Meer informatie over het totale project vindt u op:

http://www.ennukunst.nl/info-woerdes/

een voorbeeld van enkele relikwieën vindt u op: www.miekevanzundert.eu/relikwie.html

 

bijlage: algemeen persbericht Woerdes

 

Nieuwsbrief 18 jaargang 11

“De Moolhoek” Openbare basisschool
Lange Meet 1
4421 GR Kapelle
Schoojaar: 2007-2008 datum: 13 juni 2008

Mieke van Zundert

Op 23 mei heeft groep 6 met Mieke van
Zundert geschilderd. Eerst heeft Mieke
zich voorgesteld, daarna zijn we in de
middenbouw naar een paar van haar
schilderijen gaan kijken. Iedereen kreeg
een papiertje met vijf vakjes erop. En
ook een Canvasbord.
Toen gingen we naar buiten. In de vijf
vakjes moest je schetsen. Vijf verschillende
schetsjes. Toen je klaar was moest
je het aan Mieke laten zien. Toen moest
je één van de vijf kiezen, en die schets
moest je gaan schilderen. Eerst moest je
heel dun schilderen, met veel water.

Daarna moest je zonder water over het
schilderij heen. Je werd in een groepje
van vier of drie verdeeld. We zaten in
een kring met de ruggen naar elkaar toe.
We hebben héél veel geleerd, en vooral
de kleuren leren mengen. Toen iedereen
klaar was moesten we natuurlijk ook
opruimen. Ondertussen ook de schilderwerkjes
tegen het raam zetten. Toen
we klaar waren, moesten we evalueren.
Dat is commentaar leveren op een ander
zijn schilderij. Iedereen vond het een
leuke middag. Het was een groot succes.

 

Door Nikki en Yadzia, groep 6

Uitgaan van de Kerk, Vaals

mieke kerkuitgang vaals