retour home
retour organisatie

 

   
 

 

 

   
 

Lees hier alles over de cursus voor volwassenen

 

voor kinderen:
klik hier
>>>> X

 

Cyclus van 23 januari tot 7 mei

 

De cursus


   

Inhoud van de lessen vanaf 21 maart:

 Blije cursisten, gezelligheid en ondertussen flink veel leren  in een bosrijke omgeving.  Is dat geen ideale teken en schildercursus?
Op de rand van Rucphen geeft Mieke van Zundert  een laagdrempelig cursus voor beginners en (licht) gevorderden.
Deze voorjaarscursus is  twee wekelijks  op dinsdagochtend van tien tot 1. We starten op i.p op 23 januari. Later instappen in in overleg mogelijk.

 Hoofdonderwerpen zijn deze keer:  stilleven, portret/model  afgewisseld met buiten werken als het weer het nog toelaat. We kijken dan naar grote en kleine zaken en het effect van het licht daarop.

 

Wie ben ik?

Ik ben zelf beeldend kunstenaar. Ik schilder naar waarneming. Als docent vind ik het belangrijk om mijn cursisten begrip bij te brengen. Meer werk van mij vindt men op facebook of op mijn website.
Aan de orde komen in ieder geval : vormen tekenen, diepte, perspectief, licht en donker, kleur, meten en weten. Verder werken we naast de basis met diverse teken materialen.
Ik stimuleer dus de waarneming. Ik geloof in de kracht van zelf zien.

Het kopieren van foto’s en het overbrengen van foto’s met behulp van technieken komt bij mij niet voor,

sorry :)

 

 

Van wanneer tot wanneer?

10.00 tot 13.00 uur , dinsdagmorgen

   

Planning van de data:

Voorlopige Start:

23 januari

einde cursus : 7 mei.

de cursus is tweewekelijks, met enkele uitzonderingen.

23 januari

6 februari

20 februari

5 maart

12 maart

26 maart

9 april

23 april

7 mei

 


   

Voor wie?

 

De lessen zijn geschikt voor alle niveaus.   In kleine groepen kan ik flexibel zijn in mijn begeleiding.  Iedereen kan een stap maken! Wonderen worden niet gegarandeerd, vooruitgang wel J. 


   

Kosten:

De cursus kost 200 euro, dit is inclusiefgebruik van eenvoudige ezels,  basistekenmateriaal en schetspapier en project materiaal.
Overige materialen worden de eerste les afgesproken.  Medegebruik van verf wordt dan geregeld.

   

Aanmelden:

Aanmelden: via het contactformulier van de website, email: contact@miekevanzundert.eu, sms (ook whatsapp) of telefoon: 06 5534 6616    

 


Adres van de Witte Raaf: Dennenweg 15 in Rucphen.   

Tegen die tijd krijgt u zonodig een routebeschrijving.


   

beschrijving Witte Raaf:

De Witte Raaf is een inspirerende plek die we, waar dat kan, zeker laten inwerken op de lessen. Wat doe ik met licht? Hoe kijk ik naar een boom, wanneer is een bos een bos? Hoeveel kleuren groen en bruin zijn er? Zo maar wat vragen die we zouden kunnen beantwoorden tijdens de lessen. Het programma is altijd een combinatie van het leren van technische tekentrucs (dus ook tekenen naar waarneming) afgewisseld met fantasievolle uitwerkingen in ‘andere’ teken en of schildertechnieken en opdrachten.    

 


In principe gaat het om een tekencursus en schildercursus, maar meestal beginnen we met een 'leerpunt' in tekentechnieken. na de pauze uitwerken van de opdrachten in schildertechnieken is prima. Behalve dat er tekentechnieken worden gebruikt, probeer ik ook de fantasie van de deelnemers te prikkelen en ideeen te helpen vormgeven.

Het adres van de Witte Raaf is: Dennenweg 15 aan de rand van Rucphen.
Kosten van de cursus zijn : 200 euro vor 8 lessen. Deze prijs van de totale cyclus is inclusief basis schetspapier, en basis tekenmateriaal (houtskool) en koffie en thee. Eenvoudige ezels zijn aanwezig.
De cursus gaat door bij 7 aanmeldingen.  Bij over-inschrijving wordt evt een extra groep in de middag opgezet. 

 


   

 


         
 
   
fotowerk mieke van zundert.