retour home
retour portretten retour schilderijen
naar leveringsvoorwaarden retour commercie

Meer mogelijk met portretten

naar eerdere (portret)opdrachten:

* receptieschilderen
* portret als verrassing
* mogelijkheden voor bedrijven
* jaarverslag en illustraties
* ik wil een eigen foto aanleveren
* portret van niet aanwezig persoon
* een cadeaubon
* een portretmiddag

Een geschilderd portret is een mooi cadeau


Een portret van Mieke van Zundert is daarbij een waardevol geschenk, omdat het meer is dan zomaar het vastleggen van een gezicht. Mieke van Zundert is een beeldend kunstenaar met belángstelling voor mensen, en dat doet zich voelen in de sfeer van ieder van haar schilderijen.
Het is uiteraard een luxe cadeau. Aan de andere kant zijn de onkosten voor een kunstwerk voor een bedrijf op veel manieren aftrekbaar van de belastingen.

Hoe bieden we een dergelijke cadeau aan?

Geheim?
Familie of collega's willen zo'n cadeau als een geschilderd portret vaak graag geheim houden voor de ontvanger. Mieke van Zundert denkt met u mee over oplossingen.
De vraag is allereerst of geheimhouding nodig is. Een verrassing is een verrassing, op welk moment deze ook gegeven wordt. Doel is toch de feesteling een plezier te doen? Daarbij komt nog dat het definitieve portret uiteraard tot de dag van het feest geheim kan blijven.

Eigen foto?

Maar wát als de gevers toch redenen hebben om de gift van het portret geheim te houden? Is het aanleveren van een eigen foto een optie? Eigenlijk niet. Tenminste, als u Mieke van Zundert niet wilt degraderen tot een menselijk kleurenkopieerapparaat.

Een foto is nu eenmaal een foto. Een foto is in 90 procent van de gevallen niet geschikt om als basismateriaal voor een schilderij te dienen. Denk alleen maar aan de effecten van een flitser, die alle natuurlijke lichtinval teniet doet.
Wanneer Mieke van Zundert foto's maakt zijn dat eigenlijk geen foto's, maar fotografische schetsen. Zij zoekt tijdens die sessies naar de meest natuurlijke houding van deze persoon. Wie ís deze persoon, vraagt zij zich af, wat zijn haar of zijn natuurlijke kleuren?
Op deze manier wordt het portret een écht kunstwerk, dat eigenheid, ziel en karakter van de geportretteerde laat zien.

Andere manieren


Het nemen van foto's is, als het echt moet, in de meeste gevallen wel op een discrete manier te regelen. Immers, wanneer er feestelijkheden te verwachten zijn, is er in de voorbereidingstijd altijd wel een moment waarop een fotograaf verschijnt.
Laat Mieke van Zundert maar een keer in de rol van een van de verwachte fotografen stappen. Zij is altijd bereid om mee te denken over een alternatief.
Er zijn soms droevige omstandigheden die het onmogelijk maken om foto's te maken.
Bijvoorbeeld, wanneer de te portretteren persoon ziek is, of overleden. In dat geval is het belangrijk dat er een hele serie foto's wordt aangeleverd.
Ook een gesprek met iemand die deze persoon goed kent, heeft dan veel zin.

Via een cadeaubon?


Een andere mogelijkheid is, dat de jubilaris in plaatse van een eigen portret, een cadeaubon krijgt in de vorm van een schilderij. Mieke van Zundert maakt van een dergelijke cadeaubon een kunstwerk op zich. Zo'n bon-kunstwerk kunt u bij een portretopdracht beschouwen als service, waarvoor geen extra kosten worden berekend.
Het voordeel van deze werkwijze is, dat de gevers meteen iets moois in handen hebben én dat de ontvanger, in plaats van een portret van zichzelf, eventueel ook kan kiezen voor een portret van iemand anders in zijn familie: Voor een portret van zijn of haar echtgenoot bijvoorbeeld, van het kleinkind of van een van zijn ouders.
De gevers weten dan ook honderd procent zeker dat de feesteling een cadeau naar wens heeft gekregen.

Cadeaubonnen zijn overigens ook voor lagere bedragen te verkrijgen. Deze cadeaubonnen zijn te gebruiken om een opdracht of een bestaand schilderij van Mieke van Zundert gedeeltelijk of helemaal te betalen.

Receptieschilderen

een live geschilderd 'receptie schilderij'


Een derde mogelijkheid is, dat het portret tijdens de feestelijkheden ter plaatse wordt geschilderd.
Voor deze manier van werken is het nodig dat het feest tenminste anderhalf uur duurt, dat er een kleine werkplek te regelen is (beschermend zeil, ezel, doek, verf en water worden meegebracht) en dat er voldoende licht is, en een stroomaansluiting.
Aan het begin van de receptie wordt een foto gemaakt en terwijl het feestgedruis voortdendert, wordt door Mieke van Zundert het portret geschilderd. Vanzelfsprekend heeft een dergelijk portret een andere charme en uitstraling, maar het zal niet minder aantrekkelijk zijn. Bijkomend voordeel is, dat de 'performance' mogelijk een aardige aanvulling op de feestelijkheden is.
Over feestelijke kunst tijdens een receptie gesproken: Mieke van Zundert tekent ook bij recepties en andere feesten. Met rake snelle schetsen noteert ze allerlei bezoekers en feestelijke momenten. Geen karikaturen, echte portretschetsen. Een kunstzinnig alternatief voor een fotoreportage, aangeleverd in een fraai boekwerk. VOORBEELDEN

Een middagje portretteren


Veel mensen zijn geïnteresseerd in het werk van een beeldend kunstenaar. Gun zo iemand een middag op bezoek bij Mieke van Zundert. Een glaasje wijn, een lekker hapje, wat keuvelen over kunst of andere zaken en ondertussen wordt het portret geschilderd. De kinderen kunnen zich ondertussen vermaken op de schilderzolder.
Afhankelijk van onder meer de tijd die beschikbaar is, wordt het schilderij direct meegegeven of later afgewerkt.

Wat kan er meer met een portret?


Mieke van Zundert is niet alleen beeldend kunstenaar, ze heeft daarnaast een inventieve, creatieve en zonodig commerciële instelling als het gaat om het benutten van mogelijkheden van een geschilderde beeltenis.
Digitalisering van het kunstwerk geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld iedere feestganger, collega of relatie, een geschenk mee naar huis te geven: Een afdruk van het pas onthulde kunstwerk op een fraaie mok bijvoorbeeld, op een sjaal, een muismat, en op, ach ja, waarom niet, op een t shirt?
Dit kan naar aanleiding van een feestelijke receptie, maar er zijn natuurlijk meer momenten in het jaar te bedenken waarop zoiets een aardig idee kan zijn.

Geschilderde portretten als alternatief

teletronika zundert

Een jaarverslag is voor een bedrijf ieder jaar weer een uitdaging. Hoe geven we dit rapport zo veel cachet dat het door de lezers met voldoende erkenning voor onze inspanningen word gelezen? Wanneer het dan ook nog eens om een lustrum of jubileumuitgave gaat, wordt de uitdaging des te groter.
Ook hier kan de beeldende kunst een aanvulling betekenen. Interviews met werknemers gecombineerd met geschilderde portretten zijn een schitterende manier om eens stijlvol voor de dag te komen.
Een mooi voorbeeld hierbij is het boek dat Mieke van Zundert maakte voor een groot bedrijf in de metaalnijverheid. Dit bedrijf sponsorde een groot aantal sportevenementen, deelnemers en voortrekkers van deze evenementen worden geportretteerd in woord en beeld en hiervan werd een boek voorbereid.
Een andere mogelijkheid is het verzamelen van tekenachtige schetsen tijdens allerlei bedrijfsactiviteiten, waarna deze weer als illustraties een jaarverslag kunnen verluchten.

Meer mogelijk met beeldend werk


Een geschilderd portret als relatiegeschenk? Een meerluik in de hal van uw nieuwe vestiging met portretten van diverse dienstverleners uit uw bedrijf? Een portret van uw bedrijf? Een kunstwerk als scheidingswand in uw kantoorruimte?

Maar ook: Een presentatie van een nieuw product in een galerie-achtige omgeving?
Een schilderworkshop voor uw werknemers?
Praat er eens over met Mieke van Zundert. Zij zal u graag van dienst zijn. Of maak een afspraak om een kijkje te nemen in haar atelierhuis met expositieruimte aan de Grote Heistraat 39 (achter) 4884 JA Wernhout. Telefoon atelier: 0031-6 20212970,
mobiel: 0031-6 55 34 6616,
e mail:
Klik hier

 

Terug naar begin