DEELNEMERS


Tigluik buurtschap Tiggelaar, nav een 'ode aan de dahlia', Mieke van Zundert, olie op doek, gefixeerd veelluik, 80/100Wie kunnen er deelnemen in Zundert?

In ieder geval zoeken we deelnemers die een passie hebben voor hun kunst. Deelnemers die kunnen aanvoelen welke krachten de Zundertse bloemencorsobouwers drijven tot een zo grote prestatie als het bouwen van achttien enorme beeldende werkstukken. Verder zoeken we deelnemers die het prettig vinden om met anderen die passie te delen, er over willen praten, gezamenlijk willen optrekken, zonder hun eigenheid uit het oog te verliezen.

Het festival van Zundert beoogt ook een festival van hoog niveau te zijn. De organiserende stichting Beeldend Centrum heeft echter in haar doelstellingen staan, al haar activiteiten voor professionals zowel als voor amateurs te organiseren. Het feit dat iemand geld aan zijn kunst verdient, is geen garantie voor niveau, stelt de stichting. Het feit dat iemand naast zijn kunst nog ander werk verricht, mag geen diskwalificatie zijn. Maar voor beginners is dit festival niet bedoeld. Voor wie dan wel? Gaan we balloteren?
Nee:
We verwachten van de deelnemers van dit festival dat zij zelf zicht hebben op hun kennis, kunde en niveau en de stijl waarin ze werken en dat zij zich zelfstandig kunnen bewegen binnen het festival en het aangeboden programma. Er is dus geen ballotage, we verwachten dat de deelnemers zichzelf zullen 'balloteren'.naar inschrijven

naar masterclass